Yhteystiedot - Contact

Jenni Kortelainen
soraisan [at] outlook.com

Lohja, Suomi - Finland

Uutiset - News

24.5.2020
Päivitetty esittely ja päivityksiä siellä täällä.

23.5.2020
Piraatin terveystulokset:
Lonkat A/A, kyynärät 0/0 ja
selkä LTV0 ja SP0.

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:39231 kpl

Esittely - Introduction


Esittelyn päivitys. Tätä kirjoittaessani on 24.toukokuuta 2020.

Olen Jenni, päälle kolmekymppinen, Pohjois-Karjalassa syntynyt nainen. Ostimme puolisoni kanssa kesällä 2015 Etelä-Suomesta, Lohjalta, omakotitalon läheltä maaseudun rauhaa, jolloin pitkäaikaisesta yhteisestä haaveesta tuli viimein totta. Oma piha, oma pelto, oma pieni metsä, jokeen rajoittuva tontti ja koirilla tilaa temmeltää pihalla, jota olemme hiljakseen työstäneet meille sopivammaksi. Perheemme koirien virkaa toimittavat tällä hetkellä energiapakkaukset Piraatti, Permi, Nätti ja Riki. Työskentelen valtion virassa oikeushallinnossa, jossa olen ollut yli kymmenen vuoden ajan.

Puolisoni toteutti oman pitkäaikaisen haaveensa omasta metsästyskoirasta syksyllä 2014, jolloin tulevaisuuden metsäkanalintujen kauhu, pohjanpystykorva Helmi tuli ilahduttamaan eloamme. Ja Helmistä se metsästyskoiraharrastus sitten lähti.

Meillä on ollut pienimuotoista kasvatustoimintaa pohjanpystykorvien osalta. Tällä hetkellä meillä on Helmin tytär kasvamassa, josta toivoisimme sopivan ajan tullen jatkumoa Helmille. Toiveissa meillä on ylläpitää pohjanpystykorvien moniriistaisuutta ja yritämme painottaa harkituissa yhdistelmissä suurriistataipumuksia. Tällä hetkellä meillä on kuitenkin toistaiseksi pohjanpystykorvien kasvatustyö määrittelemättömällä tauolla eli pentusuunnitelmia ei ole lähivuosille. Haluamme rauhassa seurailla mitä Helmin jälkeläisistä kasvaa ja kehittyy.

Pohjanpystykorvan lisäksi meillä on muina metsästyskoirarotuina itäsiperianlaika ja karjalankarhukoira. Metsästyskoiraharrastuksen lisääntyessä on käyty myös koerintamalle suunnattuja palkintotuomarikursseja: lint, hirv, hirv-j ja karh kurssit. Pääsääntöisesti olemme kuitenkin keskittyneet varsinaiseen metsästykseen kokeissa käymisen sijaan. Metsästyksen lisäksi koirien kanssa ollaan puuhailtu kaikenlaista yhteistä kivaa höntsäilemällä mm.omaksi iloksi TOKOa, agilitya, kokeiltu Rally-Tokon alkeita, jäljestystä ja jonkin verran käyty näyttelyissä.

Seurakoirapuolella on tällä hetkellä kasvamassa Emilian kanssa yhteisomistajuudessa oleva thaimaanpystykorva urospentu Remes. Mielenkiinnolla odotamme mitä pojasta ajan myötä kehittyy. Ensimmäisen thaimaanpystykorvani Miran myötä menetin rodulle sydämeni ja niinpä kuluvalle vuodelle on lisää suunnitelmia. Aika näyttää mitkä niistä toteutuvat, koska tämän hetkinen koronatilanne hankaloittaa paljon suunnitelmia. Pentusuunnitelmia meillä ei kuitenkaan toistaiseksi ole, mutta jos alkukantainen rotu kiinnostaa ja haluat tutustua rotuun, niin laita sähköpostia.

Perheemme aiemmista koirista, voit lukea 'Koiramme' sivulta kohdasta 'Muistoissa'. Tassun jälkenne kulkevat aina sydämissämme mukana.


Olen

- Suomen Kennelliiton jäsen
- Suomen Pystykorvajärjestön jäsen
- Suomen Valkoinenpaimenkoirayhdistyksen jäsen
- Suomen Valkoinenpaimenkoirayhdistyksen hallituksen varajäsen 2014, 2017 ja 2019
- Suomen Valkoinenpaimenkoirayhdistyksen hallituksen jäsen, sihteerinä, 2015-2016

- Allekirjoittanut kasvattajasitoumuksen 2012
- Suorittanut Kasvattajan Peruskurssin 2012
- Suorittanut Kasvattajan Jatkokurssin 2013

- Suorittanut Metsästäjätutkinnon 2014
- Suorittanut MH-toimihenkilö C -kurssin 2014
- Suorittanut MH-toimihenkilö B -kurssin 2015
- Suorittanut Koetoimitsija 1 -kurssin 2015
- Suorittanut Koetoimitsija 2/Luonnetesti -kurssin 2015
- Suorittanut LINT-, HIRV-, HIRV-J- ja KARH- palkintotuomari kurssin 2015


Jenni Kortelainen