Esittely - Introduction

Esittelyn päivitys. Tätä kirjoittaessani on 31.joulukuuta 2022.

Olen Jenni, päälle kolmekymppinen, Pohjois-Karjalassa syntynyt nainen. Ostimme puolisoni kanssa kesällä 2015 Etelä-Suomesta, Lohjalta, omakotitalon läheltä maaseudun rauhaa, jolloin pitkäaikaisesta yhteisestä haaveesta tuli viimein totta. Oma piha, oma pelto, oma pieni metsä, jokeen rajoittuva tontti ja koirilla tilaa temmeltää pihalla, jota olemme hiljakseen työstäneet meille sopivammaksi. Perheemme koirien virkaa toimittavat tällä hetkellä energiapakkaukset Piraatti ja Nätti. Työskentelen valtion virassa oikeushallinnossa, jossa olen ollut yli kymmenen vuoden ajan.

Puolisoni toteutti oman pitkäaikaisen haaveensa omasta metsästyskoirasta syksyllä 2014, jolloin tulevaisuuden metsäkanalintujen kauhu, pohjanpystykorva Helmi tuli ilahduttamaan eloamme. Ja Helmistä se metsästyskoiraharrastus sitten lähti.

Meillä on ollut pienimuotoista kasvatustoimintaa pohjanpystykorvien osalta kolmen pentueen verran. Toiveissa meillä on ylläpitää pohjanpystykorvien moniriistaisuutta ja yritämme painottaa harkituissa yhdistelmissä suurriistataipumuksia. 

Toisena rotuna meillä kasvatetaan pienimuotoisesti itäsiperianlaikoja. Ensimmäinen itäsiperianlaika pentueemme syntyi lokakuussa 2022. Itäsiperianlaikojen kasvatustyössä meillä on tarkoituksena keskittyä petopuoleen ja moniriistaisuuteen.

Metsästyskoiraharrastuksen lisääntyessä on käyty myös koerintamalle suunnattuja palkintotuomarikursseja: lint, hirv, hirv-j ja karh kurssit. Pääsääntöisesti olemme kuitenkin keskittyneet varsinaiseen metsästykseen kokeissa käymisen sijaan. Metsästyksen lisäksi koirien kanssa on puuhailtu kaikenlaista yhteistä kivaa höntsäilemällä mm. omaksi iloksi TOKOa, agilitya, kokeiltu Rally-Tokon alkeita, jäljestystä ja jonkin verran käyty näyttelyissä.

Seurakoirapuolesta sen verran, että meillä ei ole kotona tällä hetkellä seurakoirarotuja. Yhteisomistajuudessa olevasta thaimaanpystykorva Remusta on kasvanut vuosien aikana komea uros ja emäntänsä kanssa ovat kiertäneet näyttelyitä mukavasti menestyen. Thaimaanpystykorvien osalta meillä ei ole kasvatustoimintaa, mutta jos alkukantainen rotu kiinnostaa ja haluat tutustua rotuun, niin laita sähköpostia.

Perheemme aiemmista koirista, voit lukea 'Koiramme' sivulta kohdasta 'Muistoissa'. Tassun jälkenne kulkevat aina sydämissämme mukana.Olen

- Suomen Kennelliiton jäsen
- Suomen Pystykorvajärjestön jäsen
- Suomen Laikajärjestön jäsen

- ollut Suomen Valkoinenpaimenkoirayhdistyksen hallituksen varajäsen vuosina 2014, 2017 ja 2019
- ollut Suomen Valkoinenpaimenkoirayhdistyksen hallituksen jäsen/ yhdistyksen sihteerinä vuosina 2015 ja 2016

- Allekirjoittanut kasvattajasitoumuksen 2012
- Suorittanut Kasvattajan Peruskurssin 2012
- Suorittanut Kasvattajan Jatkokurssin 2013

- Suorittanut Metsästäjätutkinnon 2014
- Suorittanut MH-toimihenkilö C -kurssin 2014
- Suorittanut MH-toimihenkilö B -kurssin 2015
- Suorittanut Koetoimitsija 1 -kurssin 2015
- Suorittanut Koetoimitsija 2/Luonnetesti -kurssin 2015
- Suorittanut LINT-, HIRV-, HIRV-J- ja KARH- palkintotuomari kurssin 2015


Jenni Kortelainen