Yhteystiedot - Contact

Jenni Kortelainen
soraisan [at] outlook.com

Lohja, Suomi - Finland

Uutiset - News

24.10.2022
Itälaikapentue syntyi.
Kaikille pennuille on jo kodit.

22.10.2022
Soraisan Cepponen "Tiera"
Seinäjoki KV:ssa
JUN EH JUK1.

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:86755 kpl

Esittely - Introduction


Esittelyn päivitys. Tätä kirjoittaessani on 29.joulukuuta 2020.

Olen Jenni, päälle kolmekymppinen, Pohjois-Karjalassa syntynyt nainen. Ostimme puolisoni kanssa kesällä 2015 Etelä-Suomesta, Lohjalta, omakotitalon läheltä maaseudun rauhaa, jolloin pitkäaikaisesta yhteisestä haaveesta tuli viimein totta. Oma piha, oma pelto, oma pieni metsä, jokeen rajoittuva tontti ja koirilla tilaa temmeltää pihalla, jota olemme hiljakseen työstäneet meille sopivammaksi. Perheemme koirien virkaa toimittavat tällä hetkellä energiapakkaukset Piraatti, Permi, Nätti ja Gala. Työskentelen valtion virassa oikeushallinnossa, jossa olen ollut yli kymmenen vuoden ajan.

Puolisoni toteutti oman pitkäaikaisen haaveensa omasta metsästyskoirasta syksyllä 2014, jolloin tulevaisuuden metsäkanalintujen kauhu, pohjanpystykorva Helmi tuli ilahduttamaan eloamme. Ja Helmistä se metsästyskoiraharrastus sitten lähti.

Meillä on ollut pienimuotoista kasvatustoimintaa pohjanpystykorvien osalta kahden pentueen verran. Toiveissa meillä on ylläpitää pohjanpystykorvien moniriistaisuutta ja yritämme painottaa harkituissa yhdistelmissä suurriistataipumuksia. Tällä hetkellä meillä on kantanarttumme Helmin tytär kasvamassa, josta toivoisimme sopivan ajan tullen jatkumoa Helmille. 

Pohjanpystykorvan lisäksi meillä on muina metsästyskoirarotuina itäsiperianlaika ja karjalankarhukoira. Metsästyskoiraharrastuksen lisääntyessä on käyty myös koerintamalle suunnattuja palkintotuomarikursseja: lint, hirv, hirv-j ja karh kurssit. Pääsääntöisesti olemme kuitenkin keskittyneet varsinaiseen metsästykseen kokeissa käymisen sijaan. Metsästyksen lisäksi koirien kanssa ollaan puuhailtu kaikenlaista yhteistä kivaa höntsäilemällä mm.omaksi iloksi TOKOa, agilitya, kokeiltu Rally-Tokon alkeita, jäljestystä ja jonkin verran käyty näyttelyissä.

Seurakoirapuolella on tällä hetkellä kasvamassa ja kehittymässä Emilian kanssa yhteisomistajuudessa oleva nuori thaimaanpystykorvauros Remu. Ensimmäisen thaimaanpystykorvani Miran myötä menetin rodulle sydämeni. Kuluvan vuoden aikana onkin ollut useita suunnitelmia, joista osa toteutunut ja osa ei. Aika näyttää miten loput suunnitelmat toteutuvat, koska maailmanlaajuinen koronatilanne on hankaloittanut suunnitelmia. Onneksi saimme Venäjän vahvistuksemme Galan alkusyksystä Suomeen koronasta huolimatta. 
Thaimaanpystykorvien kohdalla meillä ei ole toistaiseksi pentusuunnitelmia, mutta jos alkukantainen rotu kiinnostaa ja haluat tutustua rotuun, niin laita sähköpostia.

Perheemme aiemmista koirista, voit lukea 'Koiramme' sivulta kohdasta 'Muistoissa'. Tassun jälkenne kulkevat aina sydämissämme mukana.


Olen

- Suomen Kennelliiton jäsen
- Suomen Pystykorvajärjestön jäsen
- Suomen Laikajärjestön jäsen

- ollut Suomen Valkoinenpaimenkoirayhdistyksen hallituksen varajäsen vuosina 2014, 2017 ja 2019
- ollut Suomen Valkoinenpaimenkoirayhdistyksen hallituksen jäsen/ yhdistyksen sihteerinä vuosina 2015 ja 2016

- Allekirjoittanut kasvattajasitoumuksen 2012
- Suorittanut Kasvattajan Peruskurssin 2012
- Suorittanut Kasvattajan Jatkokurssin 2013

- Suorittanut Metsästäjätutkinnon 2014
- Suorittanut MH-toimihenkilö C -kurssin 2014
- Suorittanut MH-toimihenkilö B -kurssin 2015
- Suorittanut Koetoimitsija 1 -kurssin 2015
- Suorittanut Koetoimitsija 2/Luonnetesti -kurssin 2015
- Suorittanut LINT-, HIRV-, HIRV-J- ja KARH- palkintotuomari kurssin 2015


Jenni Kortelainen